Strijkatelier dienstencheques

Strijkatelier dienstenchequesStrijken is één van de diensten die u met dienstencheques kan betalen. U laat iemand komen om bij u thuis te strijken, of u brengt uw wasgoed naar een strijkatelier.

Dienstencheque strijkatelier

De dienstencheque is een initiatief dat volledige steun heeft van de overheid. Dankzij de dienstencheque is ‘zwartwerken’ teruggedrongen. Doordat een dienstencheque al aangeschaft kan worden voor 9 euro én daarvan 30% fiscaal aftrekbaar is, zijn veel mensen overstag. Waarom zouden zij nog de illegaliteit van ‘zwartwerken’ ondersteunen als het ook anders kan. Beter en voor hetzelfde geld. Een dienstencheque kun je ook inwisselen bij strijkateliers. Maar hoe gaat eigenlijk in zijn werk?

Voordelen en nadelen van het strijkatelier

Een strijkatelier is ideaal voor mensen die er netjes uit moeten zijn voor hun werk. Een professionele loopbaan met een overhemd vol kreukels, is natuurlijk vragen om problemen. Een strijkatelier strijkt al uw kledij op een professionele, snelle en eenvoudige manier. Je hoeft slechts de kleding die gestreken dient te worden af te leveren in een wasmand. De strijkatelier zorgt draag voor het verdere verloop. Natuurlijk is een strijkatelier geen wasserette. Al zijn er wel strijkateliers die het combineren. Normaliter kun je echter niet je vieze was aan een strijkatelier geven. Dit is echter afhankelijk per strijkatelier. Mocht er onverhoopt iets misgaan met het wasgoed dan is het strijkatelier in sommige gevallen en in sommige gevallen niet aansprakelijk. Veel strijkateliers zullen wijzen op een ontbrekend strijkadvies op een kledingstuk (mocht daar sprake van zijn) of zullen ontkennen dat het hun schuld is. Spreek daarom altijd goed af wat de waarde is van kledingstukken – sommige strijkateliers betalen bijvoorbeeld nooit meer dan 75 euro per kledingstuk – en wat de regels zijn mocht er iets misgaan. Ieder strijkatelier houdt er namelijk zijn eigen reglement op na.

Fiscaal interessant

Als jij ook graag een strijkatelier zou bezoeken – omdat dit jou als muziek in de oren klinkt -dan hoef je slechts een dienstencheque-account aan te vragen bij Sodexo. Je kunt daar tot 500 dienstencheques per jaar bestellen die je allen fiscaal kunt aftrekken. Wel moet je altijd met minimaal 10 stuks tegelijk bestellen. Uiteindelijk betaal je slechts 7,30 euro per dienstencheque dankzij de fiscale regeling. Hiermee helpt de overheid gezinnen in nood en dringt het ‘zwartwerkers’ terug. Simpelweg door ze uit de markt te prijzen. Dat is natuurlijk goed voor het land.

De dienstencheque houdt zwartwerkers buiten de deur

Er zijn vele strijkateliers die de dienstencheque als geldig betaalmiddel accepteren. Dat is ook logisch, want zij krijgen nog altijd hun tarief. Jij als consument krijgt simpelweg 30% terug van de overheid. Zowel de bedrijven als de klant trekken hier dus veel profijt van. Jij krijgt keurig gestreken kleding terug en het bedrijf heeft er een tevreden klant bij. Spreek wel eerst goed een aantal regels af met een strijkatelier. Het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen.