Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Mensen die in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest woonachtig zijn, genieten van een belastingvermindering van 1,35 euro voor de eerste 156 aangekochte dienstencheques per persoon. Een dienstencheque van 9 euro kost in dit geval nog 7,65 euro na belastingvermindering.

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestel je dienstencheques op het volgende bankrekeningnummer: BE 28 0017 7246 3620

Sinds 1 maart 2017 gelden er enkele nieuwe regels voor de Brusselse dienstencheques. Deze dienstencheques zijn nu slechts zes maanden geldig in plaats van 8 maanden. Ook mag een onderneming met een Brusselse erkenning je papieren dienstencheques weigeren en de voorkeur geven aan betaling met elektronische dienstencheques voor de geleverde prestaties van je huishoudhulp. Indien je papieren cheques gebruikt, schakel je dus best zo snel mogelijk over naar elektronische cheques.

Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op de belastingvermindering voor de dienstencheques die ze onder hun eigen naam aankopen. De maximum bedragen gelden per jaar en per persoon. Het is dus belangrijk dat beide partners elk hun eigen gebruikersnummer hebben bij Sodexo.

Ook wanneer je inkomen beperkt is, kan je dienstencheques bestellen en genieten van een belastingvermindering via een ‘terugbetaalbaar belastingkrediet’. Op die manier gaan de fiscale voordelen van de dienstencheques niet verloren voor personen met een laag belastbaar inkomen.

Je ontvangt elk jaar op 1 maart een fiscaal attest van Sodexo dat je nodig hebt bij het invullen van je belastingsbrief. Op die manier kan je van het fiscaal voordeel genieten.