Sodexo dienstencheques?

Sodexo werd opgericht in 1966 te Marseille door de Fransman Pierre Bellon. Oorspronkelijk heette het bedrijf: Société d’Exploitation Hotelière of Sodexho, maar ondertussen werd de naam gewijzigd naar Sodexo.

sodexo

Het bedrijf hield zich bezig met de verzorging van catering voor hotels en niet veel later deden ze dit ook voor scholen, ziekenhuizen en restaurants.

5 jaar na de oprichting breidden ze verder uit naar België. Vervolgens gingen ze zich ook richten op het Midden-Oosten, Afrika en de rest van Europa. Vanaf 1983 groeiden ze uit tot een echte multinational door ook hun diensten aan te bieden in Noord- en Zuid-Amerika, Rusland, Zuid-Afrika en Japan.

In de jaren ’80 breidde Sodexo niet alleen verder uit naar andere landen, ze gingen ook hun dienstverlening steeds meer verruimen. Zo kwamen ook gevangenissen, asiel centra en het leger aan bod.

Momenteel is Sodexo actief in ongeveer 80 landen en hebben ze 428.000 werknemers in dienst waarvan 4.000 medewerkers in België.

sodexocard

De diensten van Sodexo werden de laatste jaren nog meer uitgebreid. Ze zorgen niet enkel meer voor catering, maar ook voor het welzijn van personen in scholen, ziekenhuizen, bedrijven en gevangenissen. Daarnaast verbeteren ze er ook de werkmethodes en staan ze in voor de veiligheid.

Sodexo biedt ook Benefits en Reward Services aan zoals Lunch Pass, Eco Pass, Cadeau Pass, Public Benefits en maaltijdcheques. Op die manier helpen ze bedrijven om hun personeel extra te motiveren en zo hun prestaties te verbeteren.

Daarnaast bieden ze ook oplossingen aan voor overheidsinstellingen. Naast de dienstencheque wordt ook de opleidingscheque uitgegeven door Sodexo.