Voor welke diensten kan ik dienstencheques gebruiken?

Een dienstencheque is een betaalmiddel voor huishoudhulp, strijken buitenshuis, boodschappen doen of vervoer van personen met beperkte mobiliteit.

Er zijn veel gezinnen die het te druk hebben om zelf het huishouden te doen en kunnen door een huishoudhulp in te schakelen veel tijd uitsparen. Daarnaast kan je altijd rekenen op goed opgeleide mensen die je via de verschillende bedrijven die met dienstencheques werken, kan inschakelen.

Meer tijd voor het gezin

Bij het gebruik van dienstencheques denken we meestal enkel aan een poetshulp, maar dienstencheques kan je ook gebruiken voor een aantal andere activiteiten.

Zo kan je een huishoudhulp inschakelen voor het schoonmaken van je huis (inclusief ramen lappen), maar ook voor wassen en strijken. Ben je niet goed in het verstellen van je kledij? Dan kan je hiervoor ook een beroep doen op de huishoudhulp. Daarnaast helpen ze ook bij het bereiden van maaltijden en doen ze ook je dagelijkse boodschappen.

Heb je hulp nodig bij het strijken? Dan kan je ervoor kiezen om een huishoudhulp in te schakelen die komt strijken bij je thuis, maar je kan je strijkgoed ook afgeven in een strijkatelier. Hier wordt je strijkgoed op een professionele wijze gestreken, gesorteerd en ingepakt.

Dienstencheques kunnen ook gebruikt worden voor het vergoeden van hulp bij verplaatsingen van mindervalide personen of van het mindervalide kind van een gebruiker.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat dienstencheques enkel gebruikt mogen worden voor hulp in de privé-sfeer en dus niet voor professioneel gebruik.